2015. január 1., csütörtök

Kisvárosi gyilkosságok


Más néven A Mindsomer gyilkosságok. A történet napjaink Angliájának gyönyörű vidéki környezetében játszódik. A város nem éppen átlagos lakói között találhatjuk a nyugodt és összeszedett bűnüldöző, Barnaby főfelügyelőt akinek társával összetett és különleges gyilkosságokat kell felderítenie a látszólag békés, idillikus kisvárosban Mindsomerben.
szereplő(k): 
John Nettles (Tom Barnaby, főfelügyelő)
Jason Hughes (Ben Jones nyomozó)
Daniel Casey (Gavin Troy, rendőrőrmester)
Jane Wymark (Joyce Barnaby)
Laura Howard (Cully Barnaby)
Toby Jones (Dan Peterson)
Philip Bowen (Gregory Chambers)
Samantha Bond (Suzanna Chambers/Arabella Hammond)
Madeleine Worrall (Clarice Opperman)
Rosemary Leach (Evelyn Pope)



Kisvárosi gyilkosságok (A Midsomer gyilkosságok) - Jason Hughes
Kattintson a képre!
Évadok: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Forrás : port.hu 

A Kisvárosi gyilkosságok (vagy A Midsomer gyilkosságok, angolul Midsomer Murders) egy angol bűnügyi televíziós filmsorozat, amely Anglia egy kitalált szegletében, Midsomerben játszódik. A gyönyörű vidéki környezet tele van színes egyéniségekkel és intrikával. A vidék nem éppen átlagos lakói között találhatjuk a nyugodt és összeszedett Thomas Barnaby főfelügyelőt (John Nettles) és asszisztensét, Gavin Troy nyomozó őrmestert (Daniel Casey). A sorozat későbbi évadaiban Troy szerepét (felügyelővé történt előléptetése miatt) a Londonból ideiglenesen lehelyezett Dan Scott őrmester (John Hopkins), majd Ben Jones őrmester (Jason Hughes) vette át. A XIV. évadtól (2011-től) kezdve a nyugdíjba vonuló felügyelő helyére unokafivére, John Barnaby (Neil Dudgeon) lép.
A sorozat az angol ITV1 adásában látható 1997-től kezdve, Magyarországon pedig a Film+ és a Hallmark (ma Universal Channel) csatornán (más szinkronszínészekkel és eltérően lefordított sorozat- és epizódcímekkel). A sorozat eredeti ötletét Caroline Graham találta ki, és Anthony Horowitz írta hozzá a forgatókönyvet.
Forrás : hu.wikipedia.org 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése